The Dan Plan

Kukaan ei synny äärimmäisen taitavana, ns. lahjakkaana, jossakin taidossa. On tietenkin fyysisiä eroja ja joidenkin kroppa sopii paremmin mäkihyppyyn ja joidenkin koripalloon, joillain taas on parempi sävelkorva. Mutta pieni koko ei tee ihmisestä hyvää mäkihyppääjää, pitkästä ei tule automaattisesti hyvää koripalloilijaa ja hyvä sävelkorva ei tee kenestäkään huippukitaristia. Jokaisen menestystarinan takana on äärimmäisen paljon määrätietoista harjoittelua. Enkä puhu nyt siitä, että jostakin tulee piiritasolla menestyjä, vaan siitä kuinka kehitytään maailman huipulle.
Lahjakkuutta on tutkittu vuosikymmeniä ja jokaisen maailmanhuipun, Mozarista Tiger Woodsiin ja Beatlesistä Bill Gatesiin, takaa löydetään vähintään 10 000 tuntia määrätietoista harjoittelua. Miten tämä liittyy sosiaaliseen mediaan?

Vastaus on: The Dan Plan. 30-vuotias ammattivalokuvaaja päätti heittäytyä projektiin, jonka tarkoituksena on leipoa hänestä ammattilaistason golfaaja. Projekti alkoi 2010, se sisältää 30 tuntia harjoittelua joka viikko vuoteen 2015 saakka, jolloin hän saa täyteen 10 000 tuntia määrätietoista harjoittelua. Hänen projektiaan voi seurata alusta loppuun Facebookissa, Twitterissä ja hänen kotisivuillaan. En tiedä onnistuuko hän siinä, mutta toivon sitä todella ja seuraan projektia erityisesti Facebookin kautta.

Hän on saanut sosiaalisen median aktiivisen päivityksen kautta kannustusta, neuvoja, tukijoita ja sponsoreita projektiinsa. Projektin ainoa tavoite ei ole tehdä hänestä maailmanluokan golfaria, vaan kannustaa ja inspiroida ihmisiä etsimään mahdollisuuksia, joita elämä tarjoaa. Ympäristö ja sinä itse voit lokeroida itsesi loppuelämäksesi tiettyyn muottiin ja rajoihin, mutta jokaisen tulisi pyrkiä koko ajan paremmaksi siinä, mitä tekee ja etenkin mitä todella haluaa tehdä.

Hän on saanut sosiaalisen median aktiivisen päivityksen kautta kannustusta, neuvoja, tukijoita ja sponsoreita projektiinsa.

Haluaisin joku päivä nähdä, kun joku Suomessa heittäytyy samanlaiseen julkiseen projektiin. Useimmat urheilijat, tieteenharjoittajat, muusikot, graafikot, koodarit, taiteilijat, jne tekevät valtavasti töitä kehittyäkseen, mutta sosiaalisen median mukaan tuominen ja ns. nollatasosta lähteminen päämääränä maailmanhuipulle pääseminen olisi jotain aivan uutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s